Powered by MetaalNieuws

Mikrocentrum lanceert Sheet Metal Event

Publicatiedatum: 10-10-2024 Leestijd: minder dan 1 minuut

De Nederlandse plaatwerksector geniet in Europa de reputatie van een vooruitstrevende industrie, die innovaties snel oppakt en zich actief inzet om deze door te ontwikkelen. Tegelijkertijd kent deze industrie met zijn specifieke high mix - low volume productie flink wat uitdagingen. Alle reden derhalve voor Mikrocentrum om een nieuw event specifiek voor deze sector te introduceren. Op 6 maart 2025 wordt in de Koningshof in Veldhoven de eerste editie van het Sheet Metal Event gehouden. Dat gebeurt met ondersteuning van 54U Media, de uitgever van PlaatbewerkingsNieuws en MetaalNieuws.

Het Sheet Metal Event is interessant voor iedere plaatbewerker en -verwerker die zijn productieproces efficiënter en effectiever wil maken.Het Sheet Metal Event is interessant voor iedere plaatbewerker en -verwerker die zijn productieproces efficiënter en effectiever wil maken.

Het Sheet Metal Event wordt een eendaags evenement volgens het beproefde concept van Mikrocentrum. Met een expositie waar bedrijven en organisaties die zich met hun producten en diensten richten op plaatbewerkers hun porfolio van machines, gereedschappen, software en andere producten onder de aandacht brengen. Dit wordt gecombineerd met een hoogwaardig kennisprogramma, waar experts en vakgenoten hun kennis en ervaringen over tal van onderwerpen delen met de bezoekers. Het Sheet Metal Event is daarom de moeite waard voor iedere plaatbewerker en -verwerker die het productieproces efficiënter en effectiever wil maken. Denk hierbij aan ontwerpers, engineers, bedrijfsleiders, hoofden werkvoorbereiding en productiemanagers.

Interessante dag

Er zijn onderwerpen te over om er een interessante dag van te maken. Net als vrijwel alle andere sectoren in ons land, hebben plaatwerkbedrijven oplossingen nodig om het groeiende tekort aan arbeidskrachten te ondervangen. Dat gaat gepaard met de noodzaak om de productiviteit te maximaliseren, een steeds hogere productkwaliteit te garanderen, fouten en materiaalconsumptie te verminderen. Dit geldt niet alleen voor de koplopers in de branche, die zich vooral richten op de hoogwaardige machinebouw, maar juist ook voor die bedrijven die elders in de toeleverketen opereren. Het Sheet Metal Event richt zich nadrukkelijk ook op hen.

Wie zijn oor te luister legt in de sector, signaleert dat vooral de handling van plaatdelen een aspect is dat iedereen bezighoudt. Oplossingen hiervoor zijn er: sorteerinstallaties die steeds beter worden, maar ook andere systemen die het werk van medewerkers verlichten of zelfs elimineren. De toepassing van 3D visontechnieken hierbij rukt op. Zuinig omgaan met materiaal is ook zo’n onderwerp dat volop in de belangstelling staat. Niet alleen uit het oogpunt van duurzaamheid, maar ook vanwege het kostenaspect. Het materiaal bepaalt immers voor een groot deel de totale kosten per product.

Geïntegreerde productieprocessen

Op alle fronten bieden machinebouwers, system-integrators en software-aanbieders producten aan die de productiviteit maximaliseren. Al deze producten integreren steeds meer tot complete, verregaand geautomatiseerde productieprocessen. Snelle ontwikkelingen op het gebied van automatisering, robotica, AI en IoT-apparaten jagen deze trend aan. Digitalisering, connectiviteit en big data spelen hierbij een cruciale rol. Hiermee worden meer efficiëntie, precisie en real-time aanpassingen binnen productieprocessen mogelijk.

Bezoekers van het Sheet Metal Event ervaren hoe ze dit allemaal kunnen gebruiken in hun eigen productie. Hoe ze gebruiksgemak en de herhaalbaarheid van taken verbeteren, activiteiten met een lage toegevoegde waarde elimineren, doorlooptijden verkorten en productiestromen optimaliseren, waardoor steeds lagere kosten per product worden gerealiseerd.

Praktische kennis en vaardigheden

Het programma van het Sheet Metal Event behelst diverse keynotes en presentaties over trends en ontwikkelingen met onderwerpen die aansluiten bij digitalisering, automatisering en duurzaamheid. Ook zullen er lezingen zijn met de focus op praktische kennis en vaardigheden over sheet metal en paneldiscussies over uitdagingen in fijnplaatwerk, plaatbewerking en technieken. Bezoekers kunnen hier de laatste ontwikkelingen en best practices ontdekken om in de buis- en plaatindustrie flexibeler en efficiënter te produceren.

PlaatBewerkingsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Techniek artikelen