Powered by MetaalNieuws

Nieuwe PlaatBewerkingsNieuws online te lezen

Publicatiedatum: 09-10-2024 Leestijd: minder dan 1 minuut

Vol verwachting zullen deze maand weer heel veel plaatwerkondernemers uit ons land afreizen naar de tweejaarlijkse hoogmis voor hun industrie: de Euroblech in Hannover. Nieuwsgierig naar de nieuwste innovaties en ontwikkelingen waarmee ze hun productieprocessen kunnen verbeteren, maar waarschijnlijk ook naar de stemming die ze op de beursvloer zullen aantreffen.

Deze uitgave van PlaatbewerkingsNieuws staat vrijwel helemaal in het teken van de Euroblech.Deze uitgave van PlaatbewerkingsNieuws staat vrijwel helemaal in het teken van de Euroblech.

Nieuwsgierig

Want de geluiden uit Duitsland zijn momenteel niet goed. De Duitse maakindustrie beleeft vooral door de kwakkelende auto-industrie in eigen land moeizame tijden. De motor van het grootste en belangrijkste industrieland van Europa hapert letterlijk. Gelukkig leert de geschiedenis dat de Duitse industrie beschikt over een ongekende veerkracht. We mogen er daarom op vertrouwen dat er vast weer betere tijden zullen aanbreken; misschien komt er wel weer een nieuw Wirtschaftswunder.

Daar zijn in ieder geval aanknopingspunten genoeg voor en die zullen op de Euroblech volop in de schijnwerpers staan. Alles draait tijdens de 2024-editie van ’s werelds belangrijkste internationale vakbeurs voor de plaatwerkindustrie om maximale productiviteit.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering, robotica, AI en IoT-apparaten resulteren in grote productiviteitsstijgingen. Digitalisering, connectiviteit en big data maken meer efficiëntie, precisie en real-time aanpassingen binnen productieprocessen mogelijk. Op de negen hallen bestrijkende beursvloer van de Euroblech kan iedere plaatbewerker ontdekken hoe hij dit allemaal op een zinvolle manier kan gebruiken binnen zijn eigen productie. En met wie hij daarvoor in zee wil gaan.

Deze uitgave van PlaatbewerkingsNieuws staat vrijwel helemaal in het teken van de Euroblech. Graag vraag ik ook alvast uw aandacht voor een nieuw evenement dat op 6 maart 2025 in eigen land plaats zal vinden: het Sheet Metal Event. Wie geen tijd of mogelijkheden heeft om naar Hannover af te reizen, kan ook daar ideeën opdoen om de actuele uitdagingen in de plaat- en buisbewerking met vertrouwen aan te gaan.

Veel leesplezier en wie weet tot op de beursvloer in Hannover!

Eric Weustink
e.weustink@54umedia.nl

PlaatBewerkingsNieuwsBrief ontvangen? Meld je direct aan
Volg ons op social media

Meer Economie artikelen